Monday, April 25, 2011

Version of Myself [You Are Special] 2


source of images: Google Images [Tumblr, morpheus UNIMAS..other websites..etc]

ps: ni entry pendek ja.....^^


sekarang ni dah masuk musim exam..[@ bahasa sweetnyer...musim memerah otak...menembak dengan jayanya & juga pastikan pa yang digoreng tu sedap...ekk???......]

walauapapun..sempat lagi marathon movie..[standard stail hidup student time exam+study week]

&.....movie yang nak direview ialah...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

okay2..ni bukan nak review movie..tapi nak share quotes saja..hehe
quotes ni...dari filem "The Game Plan" lakonan The Rock [Dwayne Johnson & etc]...dah lame movie ni..around 2007..^^



ps: baru terhegeh nak tengok..lol..semua ni gara2 sejak pandai mendownload movie sendiri + wifi kolej kediaman yang laju giler time orang tengah dibuai mimpi..
direct to the point...jum ber"quotes"...^^
.
.
.
.
.
.

1st quote: 
"The Game Plan: Learn it..Live it...Love it...& never say no" [Joe Kingman]

suka quote @ kata2 ni...if kita minat kat something...kita patut cuba untuk capai minat tu...tak perlu takut...sebab kita kena percaya dengan kemampuan diri..^^...kalau diaplikasikan dalam hidup sebagai student ka..eventhough kita anti sangat subjek tu..tapi..tak salah kalau kita tetapkan mindset.."yes..saya suka subjek ni..saya boleh skor punyer"...it's not that easy...but...tak kenal maka tak cinta kan..^^



2nd quote:
"Mothers are definitely smarter & kinder & funnier & for the most part, better at everything.
Dads are great for picking you up & dusting you off BUT they give you the courage to do things that you never thought you could"...[Monique]

Agree dengan kata2 ni....(^_~)...my mom good at everything...hehe..tapi kalau bab2 motivasi ni..
my bapa lebih baik...ayah selalu bagi semangat...time sedih2 ka..putus asa...they always there..^^
i love you so much mom&dad...

3rd quote:
"Peyton: I can't do it..i'm not big enough..
Monroe: Little one...you can do it..your strenght is in here..in your heart.."

sangat suka kata2 ni......dialog antara Monroe [pemain football yang sama team dengan Joe Kingman-The Rock] dengan Peyton [budak kecik yang jadi anak si Joe]..
tak kisahla saiz kita ni kecik ker..pendek ker..besar ker..setiap orang de kekuatan yang tersendiri...
kekuatan ni tak semestinya secara "fizikal ja"..but mental pun diambil kira..
dalam hidup ni..sapa yang ada daya kekuatan untuk "survive" dalam dunia ni..
konfem boleh berjaya..^^...tak perlu nak give up awal sangat..even orang2 genius pun asalnya student yang biasa2 ja.....yang penting keyakinan diri....percaya pada diri..^^



ps: (^_~) oleh kerana saya ada rasa percaya dengan kemampuan diri yang terlampau tinggi..so suka sangat wat keja last minute..hehe..but..the better one is wat keja awal2...^^..ya..ada orang selalu time last minute dapat idea best...tapi...after dah siapkan kerja...mesti penat kan..sebab tu la sampai ter "escape' kelas ker...so..better..follow "good work ethic"..tak rugi pun wat keja awal..^^
yang besnya...time orang dah "separuh nyawa siapkan kerja..kita dah leh senang-lenang sebab dah siapkan keja awal"...hoho..


--THE END--

ps: Thanks...sori kalau ada tersilap taip..malas nak edit..hehe..^^







2 comments:

  1. blogwalking!;)
    singgah baca n3!;)

    meh singgah blog fae :

    http://fzhjmldn.blogspot.com/

    ReplyDelete