Thursday, January 27, 2011

Riwayat Hidup MR.To : Telur Busuk

ps: Gambar2 yang diguna dalam entry diambil dari google image & telah diedit...HARAP MAKLUM 
(^,^)
 
Ni kisah sebiji telur...

"Selamat Membaca"


Hai sume...name aku cik telur..takpun..panggil jer MR. To

Aku ni...special orangnya....tengok je la pic kat kat atas...kulit aku sorang je yang licin..hehe..

Korang tau ke asal usul aku???

Tengok pic bawah ni....
.
.
.
.
.
.
.

Btw...pic kat atas tu ilustrasi jer...just nak korang tau...aku ni asal mane..

Of cuz la mak aku ni seekor ayam..

Kadang2...aku konfius gak..

Ayam ke...telur yang wujud dulu??

Tapi...realitinya...aku memang lahir dari perut mak aku...

Aku rindula mak aku....tapi jujurla...aku pun tak tau sape mak aku..

Nak buat camne...time lahir dulu..terus tu manusia asingkan aku dari mak aku..

Kunun2 nya nak gredkan kami ikut saiz & kualiti..ish2...

Cam biase..aku ni...konfem la gred A...=)

Tengok je la pic kat atas...hehe...diorang tu kawan2 aku..

Tapi..perasan tak..aku memang comel..hehe..


Ni kawan aku...si "Sempit"..cian dia..tak cool cam aku..

Ni yang wat aku rasa bangga...
 
Oleh kerana aku sedar aku ni comel...& berGRED A...

aku juz nak kawan dengan kaum2 telur yang setaraf ngan aku...

kitorang memang comel2 belaka..

manusia pun suke kan???


tiba2..aku teringat kat awek aku...1ST LOVE aku tu..

comel ar die ni...

lama dah tak date..aku pun tak tau mane die pergi...

kawan aku cakap...die tukar profession jadi "TELUR GORENG"...ekk???
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Aku selalu berharap...yang nanti..aku akan jadi..at least tart telur ker...

aku pasti..mesti ramai yang suke aku...

takpun...aku bole jadi telur dadar, telur mata kerbau, balado telur ke..

paling ciput pun...jadi telur rebus pun dah kira masyuk arr...
.
.
.
.
.
.
.

Tapi....emm...........malula aku nak cerita...

Lain yang aku harapkan..lain yang jadi..


Arghhhhhhhhhhhhhh............khidmat aku tak diguna pun sebagai telur berGRED A...

sekali aku jadi telur busuk...FRUSTnya!!!!!!!!

tuan aku ni....



ps: Cik Zura homesick...sampai lupa nak masak telur...

.
.
.
.
.

Aku cuma mampu menangis jer...zaman kegemilangan aku dah berakhir..



BYE2 suma....=(




ps: cerita ni rekaan saja...=)







6 comments:

  1. lame gua tak mkn tart telor.. sob2..

    ReplyDelete
  2. hamzah ian: hehe....esok belila kat kedai k..=)

    ReplyDelete
  3. ragam dunia: yala...hehe..slh sye la tu..=p

    ReplyDelete
  4. iskiskisk..
    kesian telur tu..hehe ^_~

    ReplyDelete
  5. cek aniz:..hehe..yala..slh syala ni..:p

    ReplyDelete