Sunday, January 2, 2011

New Sem: The Journey Begin Part 2

Okay...
Today is my 1st class...=(
I'm not so exciting about it...
Another "HARD TIME"...for me..
But...the only way for me to "Graduate ON TIME"...is by letting myself
GO THROUGH the NEW Semester..@..FREAKY Semester..
freaky because of FYP 2...(FINAL YEAR PROJECT 2)..
hopefully i can faces all the circumstances...^^
i should not give up that early right...
I'm not the only person that gonna be STUCK in this "student's life"...

So..the best thing i can do it is by prepare some important STUFFS for
this new sem....

THIS IS MY CHECKLIST: (in BM)
(Apa yang normal student patut ada...???)
1. Jadual Kuliah 

2. "To-do-LIST" = Apa2 ja hal yang perlu disettle..contohnya..
pendaftaran kursus...isi borang ker...hal2 kolej ker..

3. Perkakas??..eh...contohnya cam pen, pensel ker..
kertas ker...kalau ada printer lagi bagus..sebab senang sikit nak print apa2 maklumat yang penting...

4. Pendrive...1GB pun jadila..penting ni nak simpan maklumat..
(in case kalau tak dapat online kat bilik..)

5. Lain2...macam barang keperluan harian...PERSONAL STUFFS..

BUT..instead of semua ni..kena juga tahu perkembangan semasa kan..
kadang2 a bit annoying bila da yang tanya macam2..actually...bukannya susah sangat pun nak tahu perkembangan semasa kat kampus...kan banyak gila WEBSITE khas..
siap ada website khas lagi tu untuk nota2 kuliah..BUT still juga ada yang takda nota..
time nak dekat exam..baru sibuk nak download
then bila lecturer dah remove nota tu..
sibuk pulak nak mintak dekat orang..
tak suka orang yang macam ni..
KALAU ONLINE FACEBOOK..banyak pulak masa..

Bukannya susah pun nak jadi student yang baik..
Just...UP TO DATE yourself...
barula boleh dapat RESULT yang okay..^^

ps:..kadang2 rasa annoying bila ada kawan yang tak reti nak ambil tahu hal2 tentang kuliah...@ apa2 jak yang berkaitan dengan study...

it's me: Nurul Azura

"sorry..i'm not a talkative person..but i do have my own opinion..english is my 2nd language..but BM (WALAUPUN ROJAK)..still my 1st CHOICE..^^"




4 comments:

  1. Hello! Singgah sini lepak-lepak jap tadi dan ohh polo anda!
    Btw lawa blog, happy blogging! and happy new year! :)

    Psst : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!

    ReplyDelete
  2. mr.swift:thanks......happy new year juga!!!^^

    ReplyDelete