Monday, December 6, 2010

Merajuk ???

Mula dari post ni...nak start guna full words ^^..hehe..
tiba2 rasa nak share something..khas untuk kaum lelaki la...
okay..tak dinafikan..perempuan memang lebih kuat merajuk berbanding lelaki kan??^^
so...camna nak pujuk??
REMEMBER...must always KEEP IT SHORT & SIMPLE..^^
nak pujuk perempuan senang jer...ni cara2 nya..ikut urutan tau..

1st- bagi masa @ ruang .... okay...kalau la perempuan dah merajuk...kitorang memang nak sangat diberi masa & waktu untuk bertenang...WHY?.. sebab kitorang nak tenangkan fikiran dulu...so..time ni memang perempuan pantang betul kena ganggu...^^

2nd- tak payah berlagak pandai... perempuan pantang la sangat kalau lelaki tu pandai2 jer nak teka napa dia merajuk... kadang2...kitorang suka merajuk sebab hal yang kecik2 jer...contohnya...sms tak dibalas...kol tak dilayan...lelaki tu lupa tarikh penting ker...@ pun...sebab tak sama pendapat...so...part ni...better lelaki just SHUT UP k..ingat rules no 1 tu...

3rd- ATTENTION pliz...^^ part ni...penting...kalau dah merajuk tu..maknernyer..mesti ada yang tak kena kan..maybe...si lelaki ni..tak bagi perhatian kat perempuan tu..perempuan paling perlukan perhatian terutama time mereka sakit..(walaupun demam2 biasa jer..hehe..manja kan..not gedik k!!)..so..plizla...spend your time pliz...

4th- pujuk-memujuk ... huhu..kalau dah merajuk..of cuz la minta dipujuk... kalau dah cara 1-3 tu tak berkesan...nak tak nak..kena pujuk juga...so..kaum lelaki..janganla ego sangat k..tak rugi pun korang pujuk...^^

5th- SURPRISE!!! ...huhu..kalau hati perempuan tu dah sejuk..nak bagi dia lagi happy...better bagi dia hadiah @ something yang comel...paling2 pun..belikan si dia makanan kegemaran...konfem..perempuan tu akan hepi sangat2...^^

huhu..sampai sini jak cara2 nya..actually..setiap orang ada perangai yang unik...(different individual + different personalities)...jadi..kadang2 kita kena bertolak ansur...tak salah kalau rendahkan ego tu...yang penting hubungan kita kembali okay..^^

sweet kan...^^

it's me: Nurul Azura
"i'm not bossy, k^^"

2 comments:

  1. huhuhu.....bhagianya bla kita dpy miliki org yg kita syg..

    ReplyDelete